Friday, February 1, 2013

LASIK.. episode 3 - Post Lasik

Assalamualaikum...

Semalam genap sudah 7 hari mata aku dilasik.. Macam tak caya jer tapi Alhamdulillah mata aku dah boleh nampak walaupun tulisan yang kecik2 tu memang tak berapa nak jelas.. Tapi InsyAllah perlahan2 boleh nampak sepenuhnya..

Semalam jugak aku gie semula PCMC untuk post LASIK.. Jumpa Prof balik nak tengok condition mata aku nie.. jam 12.15pm  aku sampai PCMC gie register kat Klinik Mata pastu tunggu nurse kat situ test mata aku.. test yang baca-baca huruf2 tu.. actually tak baca pun.. nurse tanye nampak tak dari baris atas sampai bawah pastu nurse kasi buku cuba tengok boleh baca ke tak.. aku cakap boleh nampak yang kecik2 tu tapi tak jelas sangat lagi.. ada kelabu2 sikit tapi still boleh baca lagi.. so abis test tu aku gie pulak kat Lasik Centre jumpa Prof Dr Muhaya.. 

Sampai aku kat Lasik Centre.. aku sempat jengah kat bilik Lasik tu.. hhehehe.. Prof tengah buat Lasik.. hubby tanye tak nak tengok ker.. aku kate takpe la.. serun plak nak tengok.. Nurse suh aku tunggu kejab sebab Prof tengah buat lasik.. lepas Prof selesai die pun periksa mata aku.. sementelaah tu Prof nasihatkan aku jadi orang yang bersyukur.. setiap hari berdoa untuk masuk syurga.. Prof tanye aku ape perasaan lepas mata di lasik? aku kate masih lagi tak percaya aku dapat melihat tanpa pakai spek..lepas periksa mata aku.. Prof kata mata aku ok pastu Prof suh aku kerap letak air mata sebab mata kiri lagi kering dari kanan tu sebab aku rasa mata kiri aku kurang selesa sikit.. macam ada benda kat mata kiri aku nie.. lega sikit aku rasa sebab aku ingat mata aku memang ade problem.. kot2 aku tergosok ke masa aku tidur.. huhuhu..

Lepas Prof periksa mata dengan rasmi nya aku dah discharge dari PCMC.. hehehhe.. hopefully dapat jumpa lagi Prof tapi bukan sebab mata la.. tapi nak dengar ceramah motivasi Prof secara live.. last but not least.. billion thanks to Prof Dr Muhaya Muhamad.. May Allah Bless You.. so wish list i makin pendek lah lepas nie.. ape lagi???????????.. salam..

nota pipi: 3 kali jumpa Prof tapi tak kesempatan jugak nak bergambar ngan Prof.. grrrrr

8 comments:

nor faezah alias said...

salam perkenalan n follow...

Linda Karim said...

hi.. tq..follow awak jgk..

Azam Zam said...

xmampu nk wt laser

Linda Karim said...

En. Azam.. power spek tinggi ker? klu tinggi berbaloi buat sbb mahal kan.. kalu power rendah cuba tnye lasik centre yang lain.. optimax.. hussein onn..

Donna said...

Melaka takde ke yang bole buat LASIK?

Linda Karim said...

Donna.. rase mcm takde tp cuba tanye klinik mata yang kat bukit baru tu.. yg sebaris ngan dominos pizza..

sachiko said...

salam

skang vision ok tak? ade mcm imej pecah2 tak?

Linda Karim said...

waalaikumsalam.. sachiko..

Alhamdulillah.. imej2 pecah2 tu memang takde sejak buat lasik.. tp flash ade.. itu tak dpt nak elak sbb before lasik mmg power saya tinggi.. ape2 pun.. setiap individu effect die lain2 kan.. so dpt kan pendapat pakar yer..

tq sbb sudi baca blog saya..