Friday, August 22, 2014

Al-Fatihah...



Wednesday, August 20, 2014

Novel Preloved Ver. 3

Assalamualaikum.. lagi koleksi novel untuk di preloved kan.. 

Berminat sms / wassap me : 0176253379


1. Pada Angin Aku Berpesan - Adileah - RM9
2. Kau Untukku - Aisya Sofea - RM10


1. Sepatu Milik Kasanova - Zara Amani - RM9
2. Dia Idaman Hati - Nadra Yasmina - RM10


1. Jendela Hati - Aisya Sofea - RM8
2. Tangisan Bulan Madu 2 - Samsiah Mohd Nor - RM7 - Booked

Tuesday, August 19, 2014

Novel Preloved - Ver. 2

Assalamualaikum... sambungan dari posting semalam.. berikut adalah novel-novel yg saya 'preloved' kan..

Bagi yang berminat sudi2 la ber sms @ wassap me : 0176253379 

tq


1. Tangisan Bulan Madu 4 - Samsiah Mohd Nor - RM11 - Booked
2. Harga Sebuah Cinta - Hani Fazuha - RM8 - Booked



1. Kata Tak Suka - Qaseh Qaisara - RM10
2. Andai Itu Takdirnya - Siti Rosmizah - RM10



1. Cinta Pencuri Mimpi - Lynn Dayana - RM10
2. Tangisan Bulan Madu 3 - Samsiah Mohd Nor - RM7 - Booked
3. Mencari Mr. Charming - Anna Lee - RM12


1. Teduhan Kasih - Marissa - RM11
2. Cinta... Tiada Akhirnya - Fauziah Ashari - RM12

Monday, August 18, 2014

Preloved Novel Untuk Di Jual........

Assalamualaikum & Hi... I'm Backkk... Back for good bak kate omputih.. hahaha..

Okeh.. straight to the point.. refer kat tajuk kat atas.. saya dengan ini ingin mem'preloved' kan koleksi2 novel dalam simpanan saya..

Bagi sesiapa yang berminat blh sms/wassap me: 0176253379 ya.. tq

price yang tertera tak include postage ya my frens.. tq again..

mmm... nak letak list je ke nak letak gambar?? kita letak gambar la.. meriah sikit blog nie yang dah lama aku tak hapdate ni..



1. Kalau Memang Harus Begitu - Acik Lana - RM25 (i x baca lagi novel ni) - Booked
2. Gelora - Ma Lee Chuswan - RM11
3. Lelaki Versi Dia - Aireen Aryana - RM9
4. Arluna - Rin Ahmad - RM14
5. Untuk Semua Dosaku - Rin Ahmad - RM14
6. Aku Bukan Mistress - Acik Lana - RM12 - Booked
7. Gadis Edisi Terhad - Rin Ahmad - RM17
8. Nasi Lemak Buah Bidara - April Snow - RM10 - Booked


9. Dia.. Random Guy - Farah Husain - RM12
10. Pergi Tanpa Alasan - Hani Fazuha - RM13 - Booked
11. Kisah Dari Hati - Kompilasi - RM16
12. Yang Luar Biasa - Kompilasi - RM14
13. Terukir Cinta - Anna Lee - RM13
14. Titian Cinta - Ridhya Iman - RM19

  
Novel Retro..
1. Pesanan Terakhir Seorang Lelaki - Norhayati Berahim - RM10 - Booked
2. Air Mata Kekasih - Shamimi Aminolah - RM10
3. Lamaran Kedua - Ma Lee Chuswan - RM12 - Booked
4. Permata Asmara - Rozita Abd Wahab - RM10
5. Permata Hati - Ma Lee Chuswan - RM13 - Booked
6. Tanah Andriyana - Noor Suraya - RM9 (plastik tak bukak lagi!)
7. Rindunya Kian Membara - Noor Suraya - RM9
8. Selamat Tinggal Sayang - Ma Lee Chuswan - RM13
9. Nyanyian Tanjung Sepi - Noor Suraya - RM25 - Booked
10. Tirai Impian - Ma Lee Chuswan - RM10 - Booked
11. Tangisan Bulan Madu - Samsiah Mohd Nor - RM7 - Booked


1. Baju Melayu Hijau Serindit - Syud - RM10
2. Untuk Awak Teja Aulia - Syud - RM10
3. Sandal Bunga-Bunga - Faziela - RM9
4. Pada Angin Aku Berpesan - Adileah - RM9
5. 5 Tahun 5 Bulan - Hlovate - RM10
6. Lazuardi - Nasz - RM10 - Booked

Thursday, January 9, 2014

First Entry 2014...


Cute kan pic 2014 kat atas tue.. dah 9 hari dah masuk tahun baru.. aku pulak baru sibuk2 nak update blog pasal tahun baru.. sumenye baru..baru..baru dan baru...

Actually tak tau ape nak direpekkan entry nie.. saje sesuka nak buat first entry for 2014.. at least ade gak entry utk tahun baru nie...

Ceciter selama 9 hari tahun baru nie.. anak2 dah start sekolah.. yang abang dah masuk darjah 4.. yang kakak pulak masuk darjah 1.. adik lak tetap kat taska lama.. Ragam kakak masuk darjah 1 xde rasenye.. biase2 jer.. ayah nya tak yah tunggu depan pintu kelas.. hantar kat gate je pastu die pegi sendiri ngan abang nya.. maybe sebab ade abang nya so die takde la rasa sorang2 kat sekolah kot.. tapiiii...... tang nak bangun tido tuuuu... punye le susah nak kejutkan die bangun.. ayah nye hangin sebadan kalu kejutkan die tido.. hahahaha.. pagi nie pun ayah die hangin.. aku dah lama dah rase keliatan die nak bangun tu masa kitorang PJJ dlu.. 

Abang nye pulak steady jer... dah nak ujung2 cuti sekolah baru nak sunat.. sampai bukak sekolah pun x baik betol lagi.. aku siap pesan lagi klu ade sukan2 jangan main sekali buat nye terkene.. awak tu bukan baik betol lagi.. so far skang nie dah makin ok dah.. tahun ni masuk darjah 4.. member pun dah ramai so takde isu la macam die baru pindah KL bulan 4 tahun lepas.. hari2 sedih nak g sekolah.. skang nie ok jer.. semalam abang bagitau die jadi AJK Sepak Takraw.. huhuhuhu..

Adik pulak... sejak 02.01.2014 die dok sesorang kat Taska sebab masa cuti skolah aritu abang ngan kakak die teman kan die.. dan2 pulok.. cikgu2 taska yang dia dah biasa berhenti keje pulak.. dah le menangis macam memula anta die kat taska tu dlu.. setakat tahun 2014 nie baru 2 hari je die gie taska.. lepas tu tak gie dah sebab demam+batuk+sakit tekak+selsema+ulser.. complete.. aku ngan ayah nye cuti berganti2 jaga adik.. sib baik cuti dah back to normal.. klu tak unpaid leave ler nampak gaya nyer.. 

En. asben.. macam biasa la.. workaholics.. no more issues about this.. dah biasa kot..

Aku pulak??????.. ntah macam biasa kot.. azam baru??.. macam takde jer... hahahaha.. just i hope kehidupan we all kat Kolumpo dipermudahkan oleh Nya.. Amin.... & pasal blog nie plak.. macam tak bleh nak maintain jer i nie.. niat di hati macam close je blog nie.. tp tgk la dlu macam mana.. klu i closed pun x jejas kan sesapa kot.. hahahaha.. ok la tu aje entry tahun baru nie... byeee..

Wednesday, December 11, 2013

Shopping time... Back To School.........

Assalamualaikum...


Cuaca yang agak sejuk.. angin sepoi2 bahasa.. nie dia entry baru aku.. shopping timeee.. back to schoolll... last weekend kitorang shopping barang-barang keperluan sekolah untuk 2 anak aku yang akan bersekolah rendah pada 02.01.2014 nanti.. tak mo tunggu last minute nak shopping barang-barang dorang sebab confirm size dah banyak abis.. so tak mo amik risiko kitorang decide beli awal sikit..

Pepagi lagi dalam kol 10.30 am hari sabtu kitorang dah bersiap-siap nak pergi kedai favourite kitorang - Bee Loon.. aku adik beradik dulu pun masa start dari sekolah rendah sampai le sekolah menengah nie la kedai yang ayah aku bawak shopping baju sekolah.. tapi dulu kedai Bee Loon nie kecik jer.. seingat aku yang die jual baju sekolah, beg sekolah ngan kasut.. tapi skang kedai die dah besar.. dah de bangunan sendiri.. nostalgia sungguh Bee Loon nie.. huhuhu..

nie kedai Bee Loon dulu-dulu.. 
pic credit to motivasimindamu.blogspot.com

Sampai Bee Loon dalam kol 11 lebih jugak.. siap-siap parking kereta.. masuk kedai.. punya la ramai customer.. sesak!.. kitorang pun tak tunggu lama.. kita redah aje.. dah sampai kan tak kan nak tengok je.. yang bagus nya kedai nie dari tahun lepas.. tokey die dah tambah bilangan pekerja so baju, seluar, kain etc tak yah nak tggu lama baru dapat size.. servis yg bagi aku cepat jika nak dibandingkan dengan customer yang ramai tu..

hasil tangkapan di kedai Bee Loon..

isi dalam beg plastik... baju sekolah anak2..

Habis je shopping kat Bee Loon.. kitorang pegi plak Parkson kat Ayer keroh.. misi adalah mencari baju melayu putih sebab at Bee Loon tadi size dah abis.. 

tambah lagi kasut sekolah seorang sepasang...

beg sekolah abang.. beli kat Parkson..

kelengkapan sekolah lain-lain beli kat Mydin Ayer Keroh..

nampak cam sikit kan.. 

hopefully anak2 akan cemerlang di dunia dan di akhirat.. Amin... Assalamualaikum..

sepetang di kebun ayah..

Assalamualaikum..

Entry nie pulak.. citer pasal kebun ayah aku kat kampung.. actually takde le besau nau pun kan kebun tu.. tapi kat situ la ayah bercucuk tanam.. hahaha.. ayat tak bleh tahan... ayah nie kalu nak bercucuk tanam nie ikut mood angin die.. cam aku le nak tulis entry kalu mood ke laut berhari2 ler takde entry bukan hari2 lagi.. makan tahun takde entry... sila rujuk di sebelah kanan blog nie.. 2 tahun aku biarkan blog aku bersawang...

Ntah ape angin aku nak amik gambar kebun ayah aku nie.. ayah aku pun asal le anak die sibuk amik gambar pokok...kakakaka.. maybe sebab skang tengah musim rambutan kan.. so aku tengok rambutan tu bergayut2 cantikkk.. kat kampung aku nie majoriti umah ade pokok rambutan.. memang xde nak jual2 laa.. sendiri nye rambutan sendiri makan..

Jom kita tengok pokok2 buah yang ade kat kebun ayah..

pokok rambutan gading.. tapi nie belum ranum lagi.. tunggu sikit lagi.. marbeles..

pokok rambutan budak sekolah.. dah tinggal ujung2 jer.. nie kalu dah start makan susah nak berhenti..

nie pulak.. tebu baru tanam.. sebatang nie kalu jual RM2 kata nye.. jangan lembu yg santap dlu dah...

pokok pisang.. pisang ape?.. ntah.. tggu berbuah baru tau pisang ape..

pokok nenas.. baru nak belajar berbuah.. buat inti kuih tat sedap nie!!!..

pokok manggis.. dah tua dah pokok nie.. byk jasa nya kat kitorang..

pokok kelapa.. tp bukan kitorang nyer.. 2 batang yg togel tu kene panah petir..

last but not least....

batang pokok.. buat masak kacang rebus every monday, wednesday, friday to sunday..

Ini lah jenis2 pokok yang ade kat rumah parent aku tolak pokok2 bunga mak aku.. lenkali aku buat entry khusus untuk pokok2 bunga mak aku plak.. tunggguuuuuu... Assalamualaikum...

Pesta Buku 1 Malaysia @ PWTC..


Assalamualaikum...

Makan.. tidur.. makan.. tidur.. dah start dah Pesta Buku 1 Malaysia @ PWTC.. 11 - 15 Disember 2013.. Excited nak pegi memeriahkan majlis malam nie tapi ntah jadi ke tidak le nak pegi tu.. en asben ade training badminton la pulak petang nie.. so xpe kalu arini tak sempat.. esok masih ade ye dok!!!.. tapi esok je laaa.. klu miss jugak esok makne nye tggu le tahun depan.. sebab jumaat dah nak balik kampung tengok anak2..

Kenapa excited nak gie Pesta Buku nie??.. of course la kan nak beli buku kan.. kalu setakat nak jejalan takde le kose nak pegi bersesak2 kat PWTC tu.. sesak ke kalu g memalam.. weekdays pulak tu??.. last time aku gie masa weekend.. MasyAllah.. punye le sesak.. jalan pun berhimpit2.. malam nie tak sesak kot.. bukan weekend kan.. hahahaha.. suka2 je kan..

Last time aku pegi pesta buku.. dah get ready dah list2 buku yang nak beli so bile aku sampai jer.. aku dah tau nak cekup buku ape.. takde le aku tunggu lelame kat booth publisher tu kan.. amik je trus bayar.. dah settle.. en asben takde le muncung sebab kene tunggu lelama..

Yang kali nie pulak.. tak get ready pun list buku ape nak beli.. tak kesempatan la nak tanye pakcik google buku2 ape yang berbaloi untuk dibeli.. tapi ade jgk yang dah shortlisted nak beli buku ape.. tinggal nak beli ngan tak jer... ke jumpa ngan tak jumpa jer.. hahaha.. last time aku carik booth Jemari Seni pun tak jumpa.. kalu tak jumpa senang jer pegi jer Minerva.. dijamin sume buku ade.. less 20% all-the-time...

So kengkawan jom kita memeriahkan Pesta Buku 1Malaysia nie.. "Membaca Amalan Mulia".. tapi "Membeli Jangan Ikut Nafsu".. sebab "Membazir itu amalan syaitan"... sekian entry untuk kali ini.. Wassalam..

Friday, December 6, 2013

XBOX.. PS3.. XBOX.. PS3.. XBOX.. PS3.. mane satu????????

Assalamualaikum...

Pejam celik pejam celik... dah sampai ujung tahun.. rase semakin lama semakin cepat masa nie berjalan.. beberapa hari lagi dah tahun baru pulak.. kalu bab masuk tahun baru nie slalu nye topik tahun baru nie.. "APA AZAM TAHUN BARU ANDA"... erkkkk.. setakat nie blom tahu lagi apa azam tahun baru.. dan tengah dok pikir2 azam tahun nie ade ke yang tercapai.. ke langsung takde.. hahahahha..

Dah merepek pulok aku nie.. so ape entry arini setelah berhari2 takde entry baru.. (mood malas nak berblog melanda)... sebabkan anak2 kebetulan ade kat kampung kitorang pergi mensurvey shopping kat Kolumpo nie.. hahaha.. ayat tak bleh blah kan... 

Ape yang kitorang buat kat shopping??? window shopping??? door shopping ke floor shopping???...
Sume bukan.. kitorang mensurvey kat mana bleh beli PSP3 @ XBOX yang mampu milik... bersungguh en asben nak membeli.. Tepon aku pun belom bertukar lagi.. huhuhuhuhu..

Ok.. survey punya survey.. pikir punya pikir.. PS3 ke XBOX..  dari KL Festival City ke Wangsa Walk.. akhir nya tangkapan dibuat di kedai games KL Festival City.. kitorang akhir nya decide beli XBOX.. sebab ape??? sebab DVD games XBOX ni jauh-jauh-jauh lagi murah dari PS3 yang exclusive tu.. x mampu nak beli 1 game harga beratus RM.. 


tu diaaa.. dalam plastik lagik...


plastik dah bukak... 


DVD games free kate nyerr.. 15 pieces tapi baru amik 9 jer.. yang lebih tunggu anak balik bior die pilih sendiri


yang nie pulak.. tak free.. kene top up berapa ntah controller nie..

Semalam en asben dah try pasang kat TV gemok kitorang.. bleh tahan la gambar die.. maybe lagik cantik bile pakai flat screen tv kot.. dah pasang xbox ce cuba nak main pulak.. hahahhaa... last2 en asben fed up sbb x reti main.. terbiar la xbox tu kat depan tv tu.. masa nie tetiba terfikir.. berbaloi ke beli XBOX nie????.. just wait and see la nampakk nyer.. Assalamualaikum...