Wednesday, June 6, 2012

Venus


Semalam i story pasal moon kan.. so today venus la plakk.. so macam biasa la tak dapek le aku nak tengok fenomena macam nie sebabnye????... banyak sebab sebenarnye nak ke aku list kan? masa kejadian start dlm kol 6 pagi rase nye so confirm le aku tak tgk matahari pun tak muncul lagik time nie..huhuuhu.. fasa keempat yg terakhir gitu dalam kol 12.49 pm... mase nie akak ade kat dalam opis tengah keje tak dapat le jugak nak tengok.. kalu ade hati nak tengok pun tak le jugak spek akak nie takde filter dik mau mata akak nie terbakar tengok matahari tu... tapi takpe la at least ramai blogger letak pic venus melintasi matahari tu so bleh la cuci2 mata sambil menambah ilmu pengetahuan.. so next transit.. 105 years from now... mmmmm..

pic credit to taotauajer.blogspot.com







                                                                                                                 
                                                                                                                

1 comment:

amengs88 said...

hai... singgah la ke blog sya... klu boleh follow la sekali ye, klu sudi.. hehehehe